Reseförberedelser

På vilket sätt jag gillar att planera resor

Precis som jag trodde har jag spenderat mycket tid de senaste dagarna gömd bakom den här guideboken. Mest på kvällarna vilket givetvis resulterat i att jag även drömt om Maui på nätterna…

Jag har funderar en del på det här med att planera in i minsta detalj eller att ta allt som det kommer. På vilket sätt vill jag planera den här resan egentligen?
Det jag kommit fram till är att jag trivs bäst med att ta reda på så mycket som möjligt. Jag vill veta allt. Vad man kan göra, var man kan göra det, när är det bäst att göra det osv, osv? Gärna i alla tänkbara kategorier. Jag vill helt enkelt veta allt som resmålet har att erbjuda för att sen sålla bort och rikta in mig på vad jag tror skulle passa bäst för oss. När jag sen, efter mycket efterforskning, tagit reda på allt detta och jag känner mig trygg med att inte efteråt ha känslan av att vi missat något pga att vi inte visste om det, då spelar det inte så stor roll vad av allt som faktiskt blir av. Jag har absolut inget behov av att bocka av saker på en lista som ”ska göras” om ingen i familjen känner för att göra det när vi väl är på plats.
Som sagt, jag vill veta allt men sen är det mindre viktigt vad som faktiskt blir av. Väl på plats vill jag ta det som det kommer och plocka ut gobitarna ur planeringen och njuta av tiden tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.