Italien,  Resa med barn,  Resor

Första etappen på Italienresan

Så var det då äntligen dags att åka iväg! Pirret i magen, lite sådär lagom trötta men samtidigt ivriga. Allt var som det skulle. Även om det var x antal månader sen vi flög senast, alltså hem från Maui, så kändes det som att båda barnen hade bra koll på läget den här gången. Alla otaliga flygplansbyten på långresan verkar ha fört mig sig en rutin som satt sig på minnet även för barnen.

Efter en 50 min förenad start kom vi ändå äntligen upp i luften! Levi som fotar lika gärna och flitigt som mig lånade min telefon och dokumenterade en del av flygresan.

Jag är minst lika fascinerad som barnen när man flyger över mäktiga landskap. Eller kanske till och med mer fascinerad än barnen stundvis!

 

Efter ca 2 timmar i luften var vi framme i Bergamo. Vi hämtade ut vår hyrbil och gav oss av ut på vägarna. Mot Pisa! Soldiset låg som ett mjukt täcke över åkrarna och allt var otroligt vackert.

Inte minst över bergen som blev helt magiska i den här dimman.

Innan vi åkte hela vägen fram till Pisa stannade vi till i en liten by vid kusten. Stranden och havet var målet!

Vi är så glada att vi valde att stanna till här!

Barnen känner sig verkligen hemma vid havet. Det märks lång väg att det inte bara är vi vuxna som trivs med närheten till havet utan även de här två.

Allt var så fint här. Även när man vände sig åt andra hållet, för där var bergen igen.

Vilma bytte genast om till badkläder och slängde sig fortare än kvickt i vattnet.

Levi tog det lite lugnare och njöt av värmen och den härliga sanden en stund först innan han också hoppade i.

<3

Alltså, när man ser att hon står där och blickar ut över solnedgången alldeles ljuvligt vacker och bestämmer sig för att ta en bild, men hon hinner upptäcka det och istället räcker ut tungan!

 

När barnen badat färdigt började vi sakta gå tillbaka mot bilen. På vägen köpte vi med oss några pizzaslicar till kvällsmat för att sen åka vidare mot Pisa och vårt boende för natten.
Det blev ett väldigt fint avslut på en spännande första resdag.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.