Resdrömmar

Bilder på snö och drömmar om en ny resa

Jag ser bilder på snö, overaller, vantar och pullkor. Vänner som åker skidor och skriver saker om att det är så härligt med vintern. Jag vill trycka ”gilla”, skicka iväg ett hjärta eller skriva en fin kommentar om att det ser härligt ut. Men det går inte. Omöjligt. Jag scrollar vidare istället och fortsätter drömma mig bort till en vinter full av solsken, värme, bad och flipflops.

Jag drömmer om en ny resa. Tar reda på info om nya länder, efterforskar, söker boenden och kollar Cost of living. Ändå slutar jag alltid på Maui.

Jag försöker komma fram till vad det var med Maui som gjorde att vi trivdes så bra just där? Kanske att det är så smidigt med engelska. Kanske allt det typiskt amerikanska som jag gillar. Bekvämligheten att ha både köpcentrum, resturanger, strand, surf, djungel och äventyr på kort avstånd. Det var även perfekt värme. Inte för hett men ändå väldigt varmt. Att vi bodde Upcountry gjorde att vi fick svalare kvällar och nätter vilket också var skönt. Kanske kunde vi slappna av extra bra eftersom det inte finns några ormar på Maui?

Antagligen spelade allt detta in och gjorde det till en perfekt plats för våran familj att vara och trivas på.

 

Men, nu är vi i Sverige och skolan har dragit igång igen. David har också börjat jobba. Tillbaka till vardag igen och jag försöker glädja mig åt småsaker. Som att vi inte har snö till exempel.

2 Comments

 • Mimmi

  Åh vad jag känner igen mig i det du skriver! Kan inte heller lajka vinterbilder och skridskoåkning och ”Jag äääälskar snö!”-inlägg. Och fast vi just nu befinner oss i ett soligt paradis och jag verkligen försöker njuta här och nu, så svävar tankarna ibland iväg och jag undrar hur jag ska överleva nästa vinter när vi inte kan resa iväg…

  Maui låter helt underbart! Nästan precis som Australien, bortsett från ormarna då ? Är livrädd men har faktiskt bara sett en enda, på min första resa hit för ca 15 år sedan. Men jag vet ju att de lurar i buskarna. Hjälp!

  • anna.svalander@gmail.com

   Ja det är ju just det… Att man ska hitta ett sätt att leva när man kommer hem också. Det är verkligen inte lätt ibland när man fått upp ögonen för att det faktiskt finns platser i världen där det är varmt och skönt året runt.
   Alltså, ärligt talat är det just ormar och spindlar som håller oss borta från Australien ? Annars är jag egentligen väldigt nyfiken på Australien! Men det kanske inte är så farligt som vi tänker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.