Maui,  Resa med barn,  Resor

Three Bears Waterfalls

Vi har haft besök här i några dagar och då passade vi på att åka lite längre på The Road to Hana än vi gjort tidigare. Vissa delar av den här vägen är verkligen helt magiska!

Det är inte bara djungel utan på sina ställen öppnar det även upp sig ut mot havet och utsikten blir helt fantastisk.

Vårt första mål för den här dagen låg strax efter mile marker #19 och var vattenfallet Upper Waikani Falls.

Det här vattenfallet kallas även Three Bears Waterfalls, på grund av att det är tre vattenfall i ett. Ett fantastiskt vackert vattenfall som man mycket väl kunde nöjt sig med att beundra på avstånd.

Vi bestämde oss dock för att ta oss närmare. Jag hade läst om att den första biten ner från bron kunde vara rätt svår och vi kan väl säga att den var lite klurig, i alla fall med två små barn.

När vi väl tagit oss ner gick det lättare. Vi gick under bron och en kort bit genom väldig grönska.

Väl framme vid vattenfallen blev det lite för trixigt att balansera både barn och kamera över blöta stenar när skor skulle av, de vuxna skulle bada och med ett enormt stort dundrande vattenfall som faktiskt nästan skrämde Vilma. Det var så mycket vatten i luften att linsen på kameran blev suddig så bilderna här nerifrån blev inget vidare tyvärr.

Det här var det största vattenfallet vi besökt hittills och det var riktigt mäktigt! Som sagt nästan lite för mäktigt för Vilma och båda barnen blev rätt kalla av allt vatten i luften. Dessutom var det lite väl svårt för barnen att ta sig sista biten fram till vattenfallet.
Detta är kanske inte att rekommendera med små barn även om det var helt klart genomförbart. Hade vi åkt dit igen hade vi kanske gått ner men stannat på torr mark med barnen istället för att de skulle ge sig ut på de hala blöta stenarna. Man får även vara beredd på att den första biten ner är klurig och ännu klurigare att ta sig upp med barnen. MEN helt klart värt det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.