Tips

10 sker att göra med barnen vid Vab

Nu har vi haft alldeles för många sjukdagar här hemma. Levi hade hög feber i sex dagar, när han började känna sig bättre fick Vilma feber och hon har fortfarande inte riktigt repat sig.
Jag tänker att det antagligen är fler än vi som har sjuka barn i dessa dagar. Kanske finns det också fler än vi som tröttnat på att se 2736 avsnitt av Greta Gris om dagen eller som sett alla barnfilmer som tänkas kan på Netflix?

Här kommer en lista med tips på vad man kan hitta på i sjukstugan. Hoppas det kan inspirera någon när idéerna börjar tryta.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Mina tips!

 ————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
1. Ta en vagnspromenad.
När barnen är för sjuka för att vara upp och röra på sig men ändå för uttråkade för att sitta stilla passar det perfekt att packa ner dem i en vagn och gå på promenad. Jag satte både tråringen och sexåringen (snart sjuåring!?) i dubbelvagnen och tog en härlig promenad ner till havet. Båda barnen somnade!
Kör man barn som egentligen är alleles för stora i vagn så garanteras även dagens träningspass och du får mer energi till att ta hand om de små sen när du väl lyckats putta vagnen hela vägen hem igen!

2. Se på Astid Lindgren filmer.
När barnen har ca 40 graders feber är det kanske inte direkt läge för massa aktiviteter. Den här sjukperioden har våra barn varit heldäckade i flera dagar. Då blir det lätt att man ser igenom allt vad barnprogram heter. Om det så är på Netflix, Viaplay, barnkanalen eller vad man nu kan tänkas ha. Men efter ett tag märker man kanske att intresset börjar falna och de blir mer och mer uttråkade. Då provade vi att se på Madicken och det var verkligen något helt annat! Barnen tyckte det var spännande och roligt och det märktes att det var stor skillnad från att se på andra barnprogram. Vi har förut provat Saltkråkan och så självklart Pippi Långstrump. Nästa gång tänker jag mig Lotta på Bråkmakargatan.

3. Läs böcker.
Nu är det ju inte bara skärmar man behöver ägna sig åt när barnen är sjuka. Böcker är en alldels fantastisk uppfinning hörrni! Visst, det kräver lite mer av oss vuxna än när de sitter där försjunkna i sina skärmar, men ack så mysigt att krypa ner under en filt tillsammans och läsa.

4. Spela spel.
När barnet börjar känna sig något piggare kan det vara kul att spela ett spel. Här funkar det ju oftast bra att fortfarande sitta ner och vila samtidigt.
Vi köpte två nya kortspel när vi skulle till Maui som gått varma sedan dess, nämligen Tjuv och Polis och Den försvunna diamanten.

5. Ta fram nygamla leksaker.
Att ta fram gamla leksaker som tidigare lagts undan kan bli en riktig hit och har man tur kan barnen roa sig långa perioder med de här nygamla leksakerna.
Vi tog fram en leksak som vi fått ärva av en kompis. Vi hade sparat den till ett speciellt tillfälle och nu blev det perfekt!

6. Pärla pärlplattor.
Ännu en aktivitet som inte kräver mycket fysisk aktivitet. Dock en del tålamod så det kan vara en bra idé att spara detta tills barnet mår lite bättre. Antingen kan de bygga själva eller så kan ni hjälpas åt. Hitta på fina mönster tillsammans och sitta nära och bygga ihop dem.

7. Play doh deg.
Detta är väl ändå en toppen aktivitet! Börja gärna med att göra degen tillsammans och sen leka med den varma nyblandade degen. Vi har lite tillbehör till våran deg, tex fötter, händer, ögon, hattar osv så man lätt kan göra roliga gubbar. Jätte skoj tycker båda våra barn!

8. Bygg en koja.
När barnet är piggare och börjar vara uppe och leka mer är det alltid ett bra tidsfördriv att bygga en koja! Det behöver inte vara mer avancerat än att lägga några filtar över soffbordet. In med lite kuddar och filtar i kojan så har ni plötsligt fått världens mysigaste ställe!

9. Baka.
Baka något gott tillsammans. Muffins, chokladbollar, sockerkaka, eller vad som helst. Kanske titta i en receptbok först och välj tillsammans ut något som ser gott ut och baka det. Självklart passar det sedan allra bäst att äta upp godsakerna inne i kojan som ni redan byggt!

10. Skattjakt.
Nu börjar vi bli riktigt pigga! Och kanske riktigt uttråkade? Vad passar väl då bättre än att ordna en enkel skattjakt åt barnen? Göm några små leksaker, godisbitar eller liknande runt om i huset. Rita sen en skattkarta som barnen får följa för att hitta skatterna. Garanterat uppskattat!

Sen är det bara att härda ut och veta att de snart kommer bli friska. Passa på att mysa ordentligt när ni ändå har all den där tiden tillsammans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.