Maui,  Resa med barn,  Resor

Pipiwai trail och Waimoku falls

Så var det då äntligen dags att vandra Pipiwai Trail. En led som är ca 6,5 km lång och tog oss ungefär tre timmar att vandra med barnen.  När vi hade gått ca två meter sa Levi att han var trött i benen varpå lillasyster givetvis hängde på och tyckte det samma. Vi pratade då om att det är väldigt långt vi ska gå och att det finns mycket spännande att upptäcka. Sen hittade de varsin vandringsstav och det var det sista vi hörde om trötthet på hela vägen.

De gick på så flitigt och vi är både förvånade och stolta över att de klarade av det så otroligt bra!

För Levi var förväntan inför bambuskogen som vi visste skulle komma stor, för att inte säga enorm. Vi hade ju fått en liten försmak på bambuskog på en annan vandring vi varit på tidigare men nu skulle vi komma till den skog vi sett så mycket bilder från när vi planerat vår resa hemifrån. När vi kom till bron som ledde rakt in bland bambun var glädjen obeskrivlig!

Bara att gå rakt in och upp bland bambun.

Och så fortsatte det så. Vi gick där och förundrades över hur höga stammarna var. Vi provade att knacka på dem och vi kunde höra hur ihåliga de var.

När man satte stammarna i perspektiv mot Vilma blev hon genast ännu mindre än vanligt.

Våra två små hjältar!

Slingriga gångar ledde oss fram genom skogen.

När vi vandrat en lång stund kom vi tillslut fram till Waimoku falls som ligger i slutet av leden. Där stannade vi för att vila en stund och äta lite matsäck.

Vi tittade runt vid vattenfallet och började sen vandra hela vägen tillbaka igen. På vägen tillbaka mötte vi x-antal personer som såg trötta ut och sken upp när de såg våra barn och sa ”Well, if they can do it, so can I”.

Pipiwai Trail var en hit för oss! Ska man gå här med barn vill man nog känna sig relativt säker på att de orkar gå så pass långt. För oss gick det som sagt över förväntan bra. Det tog oss ca tre timmar, inklusive fikapaus och en titt på vattenfallet och inte ett enda gnäll på hela vägen! Vägen upp och dit tog betydligt mycket längre tid att gå än vägen tillbaka ner igen. Se till att ha mycket vatten och snax med så går det säkert jätte bra.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.