Okategoriserade,  Reseförberedelser,  Tips

Bästa spartipset till resekontot

De senaste veckorna har jag börjat lägga undan pengar till kommande resor. För hur ska vi annars komma iväg igen tänker jag? Men det är inte så att vi kan lägga hur mycket pengar som helst på hög för att bunkra upp inför kommande resor.  Jag har infört ett system som jag tänker prova ett tag framöver. Förhoppningsvis funkar det lika bra i praktiken som i teorin. Här är mitt tips för hur man kan spara pengar till resor i vardagen, eller till annat som man drömmer om för den delen.

#1 Skapa ett resesparkonto! 
Detta är verkligen nödvändigt. I alla fall om man, som jag, tycker att det är omöjligt att hålla reda på pengarna om de ligger på samma konto som allt annat.

#2 När du på något sätt sparar pengar i vardagen, lägg genast in dem på resesparkontot istället.
Om du avstår från något du egentligen vill ha eller sparar in pengar på något annat sätt, lägg undan de pengarna istället.

Jag såg till exempel en tröja på rean för ett tag sen som jag verkligen ville köpa men avstod  från det eftersom jag hellre vill ut och resa igen. Därför satte jag in de pengarna på sparkontot istället och nöjde mig med de tröjor jag redan har.
Jag har även börjat satsa mer på att skicka med David matlådor till jobbet. I vanliga fall är vi riktigt dåliga på det och han äter ute i stort sätt varje dag. Men nu är jag motiverad till att ändra på det. Varje gång han har matlåda lägger jag istället undan 70kr till sparkontot.

Eller som när vi skulle åka skridskor för ett tag sen och insåg att båda barnen behövde nya. Då köpte vi dem på en second hand butik istället för nya. Eftersom vi åker skridskor ca 1 gång per år kändes detta mer än rimligt!

Det kan kanske verka fånigt eller som att det inte kan göra nån skillnad. Men så summerar jag första veckan av sparande och inser att det faktiskt kan bli en del som går in på det där sparkontot i alla fall. Varje vecka ser givetvis inte ut så här. Oftast är det mindre pengar som sparas undan men nån skillnad kommer det göra i alla fall!

Första veckans sparande:
75kr – istället för tröja på rean.
140kr – två matlådor.
548kr – skridskor till barnen för 25kr/st på second hand istället för 299kr/st i butik.

=763kr!

Vi får se hur länge jag är motiverad till att fortsätta med detta men eftersom det är få saker som motiverar mig så mycket som reslusten så kan det nog hålla i sig ett tag!

Hur gör du för att spara pengar till det du drömmer om?

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.