Resor,  San Fransisco

Road trip längs Highway 1

På söndagen var det dags för vår inplanerade road trip. Vi gick ut tidigt i den kyliga morgonen för att hämta ut hyrbilen.
Vi åkte ut från centrum, genom Golden Gate Park och så vidare ut på Highway 1.
Vi passerade många fina stränder och utsikten var fantastisk mest hela tiden.

På ett ställe stannade vi till för att kunna beundra utsikten lite bättre och få några bilder som inte är tagna genom bilrutan.
Det var slående vackert!
Man ville lixom gärna ta kort men ändå inte sträcka sig för långt ut över det extremt branta stupet.
Efter en stund fortsatte vi mot Monterey.
Och vårt första delmål, Cannery Row Antique Mall. En loppis utan dess like.
Jag hade rätt höga förväntningar på det här stället som Ett Annat San Francisco tipsar om och det roliga var att det mötte alla förväntningar och var till och med bättre än jag kunnat föreställa mig. Av förklarliga skäl tog jag inte så mycket bilder där inne då jag var upptagen med annat. Jag hade gärna köpt med mig det mesta de hade men ett bagage på max 20 kg har lixom sina begränsningar.
När vi var klara på loppisen åkte vi vidare ner till hamnen i Monterey för att äta lunch på en restaurang som även den är omnämnd i Ett Annat San Francisco. Vi började med att gå ut på fel pir.
Den rätta piren var aningen mer fylld av både butiker och turister. Tyvärr hittade vi inte restaurangen vi var ute efter men det blev bra ändå.
Där vi bestämde oss för att äta bjöd de oss på gratis calamari förrätt. Första gången jag tyckt bläckfisk var gott.
Jag beställde Crab sandwich och så satt vi där i stekheta solen och funderade på varför vi hade så tjocka kläder på oss. Sommarvärmen hade nämligen slagit till på riktigt och jag kunde inte njutit mera!
Vi åkte vidare till Santa Cruz. En annan lite kuststad, full av surfare.
Vi kom lagom till solnedgången så allt glittrade i guld och var så där extra fint. Längs med stranden ligger Santa Cruz Boardwalk, som ett litet tivoli.
Där strosade vi runt en stund och jag fortsatte äta saker jag tänkt prova. Nu blev det Funnel cake.
Innan solen gick ner helt och det blev mörkt gick vi ner till stranden.
Det var magiskt vackert och för första gången nånsin stoppade jag fötterna i Stilla havet.
Tada!
Efter att ha stannat till på en snabbmatsrestaurang och skrattat oss igenom måltiden så vi nästan fick magknip åkte vi tillbaka mot San Francisco. Mäktigt att se stadens alla ljus på avstånd i mörkret. Inte så lätt att fånga på bild från baksätet i bilen dock.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.