Nyttigt och gott

Hemmagjort jordnötssmör

Under vår tid på Maui i vintras blev framför allt Levi helt galen i jordnötssmör. Då typiskt amerikanska sockersöta varianter… När vi sedan kom hem ville han så klart äta det även här hemma. Jag kunde dock inte tänka mig att fortsätta ge honom den onyttiga varianten. Istället provade jag att göra eget. Första försöket blev så där. Andra sämre än första. Men jag gav inte upp utan fortsatte prova mig fram och nu har jag äntligen fått till det som vi vill ha det! Perfekt krämigt och gott.

Vi har vårt jordnötssmör på mackan, en klick på äpplet eller i smoothies till exempel.

Jordnötter är inte bara gott utan innehåller både järn, magnesium, E – och B vitamin och antioxidanter. Så – mer jordnötssmör åt folket!

 

Så här gör jag jordnötssmör:

Mixa ca 300g jordnötter i en matberedare. Först blir det smulor. Stanna upp några gånger för att peta ner det som fastnar på kanterna. Mixa tills det blir en massa. Tillsätt då ca 1-2 msk olja, (jag brukar ha olivolja eftersom det är det vi oftast har hemma) honung efter smak om du vill ha sötma, lite salt och 1-2 msk kakao om du vill ha chokladsmak. Mixa ihop allt. Om du vill ha något lösare/krämigare smör går det bra att ha i lite vatten.

Svårare än så är det inte och allt som allt tar det ca 5 min. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *