Resa med barn,  Reseförberedelser

Flyga med barn – utan skärmar

Skärmar. Dessa underbara men samtidigt så förskräckliga ting. På våran långa långa resa för att komma till Maui förra vintern var skärmarna oumbärliga. Att barnen då hade varsin skärm att fördriva tiden med var väldigt skönt! Det som störde mig var dock att de knappt tittade på allt pyssel, alla små leksaker och böcker vi hade packat med oss för att ha under flygresan.

Därför bestämde vi oss för att göra ett experiment när vi skulle åka till Italien i höstas.

Vi lämmade skärmarna hemma!

Istället packade vi med pixi böcker, små anteckningsblock, färgpennor, små leksaker och klistermärkesböcker.

Vi var nog ändå lite nervösa över hur det skulle går. Flygresan i sig var bara ca två timmar lång men sen skulle vi bila också. Vi åkte ungefär tre timmar bil per dag vilket kan vara ganska mycket för två små barn.

Men det gick bra! Det fick över förväntan och jag är så glad att vi bestämde oss för att lämna skärmarna hemma. De sysselsatte sig helt enkelt med annat. De lekte med varandra, grejade med sitt pyssel och roade sig lättare än vad vi hade sett framför oss.

Något jag rekommenderar starkt att ta med på resa är smådjur. De tar i stort sätt ingen plats och väger nästan ingenting men har räddat oss i många krisiga stunder.

Nästa gång vi ska göra en långflygning kommer skärmarna säkert vara med igen. Men nu vet vi att vi klarar oss bra utan dem på kortare flygningar och att det faktiskt går att göra mycket annat på flyget också.

2 Comments

  • Sara H

    Toppen att kunna resa utan skärmar! Även om den enkla vägen (dvs skärmar) inte är att förakta så blir det lite mer resa på riktigt när man klarar det utan. Bara bilresan hem nu i jul, killarna ville spara sitt skärmande till spel hemma så vi pratade och hade så trevligt istället, och de såg så många saker som de aldrig lagt märke till tidigare fast de åkt vägen massa gånger!

    • anna.svalander@gmail.com

      Ja skärmar kan verkligen vara toppen! Men också, som du säger, så trevligt den kan bli när man är utan dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.